Behöver du låna pengar?

  • sponsrat inlägg i samarbete med blancolana.se

Ibland hamnar man i ett läge där man behöver låna en större summa pengar. Det kan vara så gott som allt möjligt som är anledningen. Det finns olika typer av lån, en av de vanligare är det så kallade blancolånet.

Ett blankolån är ett lån där du inte behöver lämna någon säkerhet till banken eller långivaren. Vid köp av bostad är det bostaden som är bankens säkerhet om du inte skulle kunna betala tillbaka ditt lån, då är det alltså ett så kallat bostadslån du tar.

Men om du vill låna till någonting annat, säg att du vill renovera ditt badrum nu men inte har sparat ihop summan. Då är blankolån en väg att gå. Blankolån har då ofta en kortare återbetalningstid eftersom banken står utan säkerhet och snabbare vill få in sina pengar. Återbetalningstidens längd beror på summan. Du kommer även att få en högre ränta på ett blancolån än på exempelvis ett bostadslån, också det för att du inte har lämnat någon säkerhet. Det är alltså mer riskfyllt för långivaren att låna ut pengar till dig då.

Hos blancolana.se kan du jämföra lån hos upp till 30 olika långivare. Du kan skriva in vilken summa du skulle vilja låna och sen se vad det kommer att kosta dig hos de olika långivarna. Viktigt att tänka på är att månadskostnaden kan skilja och att man ibland kan behöva välja den lägre för att man i nuläget har den ekonomin, men se över också så den inte blir mycket dyrare i det långa loppet.

Att låna pengar är aldrig någonting man ska göra lättvindigt utan ta verkligen din tid och fundera på om det är värt att låna pengar till det tänkta ändamålet samt om du har möjlighet att betala tillbaka det under en längre eller kortare period.

 

Lämna ett svar