Bort med mjäll och allt sånt fjäll

Sponsrat

Mjäll kan verkligen drabba vem som helst, det är jättevanligt och oftast enkelt att behandla och bli av med.

I praktiken så är mjällflagorna döda hudceller som lossnar från din hårbotten. Detta är någonting som sker dagligen över hela kroppen. Men när det är mycket som lossnar från hårbotten så ser vi det och då kallas det mjäll.

Varför får man mjäll?

Oftast handlar det om svamp i hårbotten. Svamp är någonting som vuxna har överallt på huden men ibland uppstår en obalans. Vanligtvis reglerar kroppen själv förekomsten av svamp men ibland blir det för mycket. Det är oftast om immunförsvaret är nedsatt pga hormonella förändringar eller om du till exempel äter antibiotika.

En annan anledning är överproduktion av talg. Tonåringar får ofta mjäll och problem med fet hårbotten. Det beror på ökad talgproduktion som en reaktion på den hormonella obalans som är i kroppen i puberteten.

Stress, trötthet och sjukdom är även dessa anledningar till mjäll i hårbotten. Det är ju då för att hela kroppen mår dåligt eftersom du är i en psykisk eller fysisk obalans. “Ta det bara lite lugnt så försvinner mjällen” är kanske inte vad man vill höra, och då finns mjällschampon som hjälper snabbare.

Om du har problem med mjäll så bör du undvika starka produkter som spray, mousse, vax och gelé då de torkar ut din hårbotten ytterligare. Du bör även undvika huvudbonad i största möjliga mån.

Mjällbusters har utvecklat ett bra och effektivt mjällschampo som är anpassat för det nordiska klimatet. Du behandlar håret varje dag i fem dagar för att sen upprepa behandlingen varannan dag och successivt avveckla behandlingen. Om problemet skulle uppstå igen så börjar du helt sonika om från början.

Mjällbusters schampo produceras i Sverige och de erbjuder snabb leverans samt fri frakt i hela vårt avlånga land, beställ redan idag och få det inom några dagar.

Lämna ett svar