Pulverlakering till staketet

Sponsrat inlägg i samarbete med Provexa pulverlakering

Om man vill lackera om sin grind eller staket så kan jag rekommendera pulverlackering.

Pulverlackering är en modern teknik med många fördelar. En av fördelarna är att denna beläggningsprocess är att metalldelarna är försedda med ett speciellt beläggningspulver som fungerar som ett skydd.

Ett elektriskt ledande material är belagt med en pulverlack. Efter en grundlig ytbehandling, har den aktuella processen även mellanliggande torkning, varigenom ett konserveringsskikt appliceras och ytan rengörs. Väldigt fyndigt måste jag säga.

I denna process transporteras också materialen genom ett transportsystem. Pulvret sprutas elektrostatiskt på staketet och bränns sedan in.

Om jag ska lackera om staketet så kommer jag definitivt ta till bra hjälp och proffs som kan sin sak. Att måla om staketet kan ta väldigt lång tid om man har en stor tomt. Det ska tvättas, slipas och sen målas. Nu när jag kan mer om pulverlakering kommer jag definitivt att smita undan målningen och ta hjälp med det istället.

Man ska också tänka på att staketet ska avfettas försiktigt i förväg och vid behov behandlas med korrosionsskydd. Numera kan temperaturen variera kraftigt beroende på applikation. Typiska förhållanden för trädgårdsstaket kan vara mellan 140 och 200 ° C.

Just för staket är pulverbeläggningar baserade på exempelvis polyester, polyuretan eller epoxihartser. Det som är bra med inbränning är att det skapar en jämn, tät beläggning och permanent vidhäftning av staketet, vilket delvis uppnås genom att smälta partiklarna på staketet och delvis genom koagulering. Häftigt va?

Pulvret kan också appliceras på staketet genom virvel sintring, ett uppvärmt staket doppas kort i ett fluidiserat plastpulver med tryckluft. Pulvret smälter sen och bildar ett plastskikt på staketets yta eftersom den höga värmen smälter det. Så himla smart.

Så pulverlackering för staket har många fördelar och det är någonting jag skulle välja om jag ska fixa till mitt staket.

 

Lämna ett svar

Till startsidan