Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Sommardäck är på nu.

Sponsrat inlägg i samarbete med Däckskiftarna

När ska man sätta på sommardäcken?

Alltid lika förvirrande, när ska man egentligen byta däck på bilen? Sommartid och vintertid. Sommardäck och Vinterdäck.

Nu har jag kollat upp allt åt er. Senast sextonde April måste dubbdäcken vara borta. Är det snö och is i April kan man behålla dem på till det att våren har kommit. Senast första december ska dubbdäcken eller vinterdäcken vara på igen. Ställ in påminnelse i mobilen så glömmer ni inte bort bilen.  Allt beror såklart på var ni bor. Här i Skåne är det varmare än längst upp i norr så därför kan vi byta till sommardäck lite tidigare. Så håll koll på datum och även på vädret så att du inte råkar dig ut på halt väglag i sommardäcken.

Förr brukade jag byta mina däck på bilen själv, men numera  tar jag hjälp. De byter mina däck, hjälper mig när jag behöver köpa nya däck samt låter mig förvara däcken på ett däckhotell hos dem. Kan det bli smidigare? Jag tror faktiskt inte det!

Det vore roligt att åka på bilsemester i sommar. Nu när det har varit så mycket resterektioner så är man lite utsvulten på resor, även inom Sverige. Skönt att jag har köpt nya sommardäck och inte behöver oroa mig. På sommaren är det rätt lugnt att köra tycker jag, men däremot bör man se upp med sommardäcken också för är de slitna så är det lätt att få vattenplaning. Om det inte blir en strålande fin sommar det vill säga. Det hoppas vi såklart att det blir!

Jag skulle verkligen rekommendera alla att få hjälp med däcken, det är en sådan otrolig lättnad att slippa släpa på tunga smutsiga däck! Nu kan jag ta en fika eller jobba lite på datorn medan någon annan byter mina däck. Jag blir inte heller smutsig och oljig av däcken eftersom de bor på däckhotellet hela vintern. Om de ser allt för slitna ut så säger personalen till mig att jag bör tänka på att köpa nya däck, så det behöver jag inte heller fundera på. !

Vid nästa däckbyte, passa på att ge dina däck en hotellvistelse. Du kommer inte att ångra dig!

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan