Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Mygatemagazine

Källa Mygatemagazine

Nöje & Livsstil

Maxism med och av konstnären Max Alm-Norell på Galleri Bellman

Välkommen till utställningen Maxism – En explosion av färg och intryck. Den 15 – 20 april, bjuder konstnären Max Alm-Norell på en minst sagt färgstark utställning på Galleri Bellman, Bellmansgatan 9 i Stockholm. catering uppsala

Max Alm-Norell gör konst som berättar historier. Varje konstverk har gömda bilder som tillsammans skapar en ny värld. Max själv är uppvuxen i Småland med en kristen mor som målar och en far som var hästkarl, kortspelare och bookie. Han har två systrar, en grevinna och en skådespelare – total kontrast på alla plan.

En brokig uppväxt som innehöll mycket konst och mycket kärlek. Max har arbetat som reklam- och modefotograf i arton år.

–Det kostar ens mentala hälsa. Som fotograf arbetar jag med andras tankar och i ett sådant arbetssätt finns något som tär. Man tömmer sig själv på själ och vett. För att motverka en total härdsmälta så behöver jag göra något som känns verkligt. Något som berör. Något som får hjärtat att klappa, hjärnan att spinna och jag vill känna att jag lever.

Konstverken är en kombination av bilder från vardag och arbete samt akryl. Bilder som speglar vårt samhälle. När bilderna kombineras och färgsätts skapar det en ny värld som bara jag har nyckeln till. Som bara jag har en sanning till. När du ser min konst så öppnas ett fönster. Ett fönster där du kan se en ny värld med hjälp av dina egna reflektioner som verktygslåda. Du ser inte vad jag ser. Du ser din egen sanning avslutar Max Alm-Norell.

 

Till startsidan